Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Νέα Σμύρνη

I

24Ω Εξυπηρέτηση στο 6977 477276

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΕΛΕΤΗΣ

Μπορείτε να μας εμπιστευτείτε για την επαγγελματική οργάνωση και τη  διεξαγωγή τελετών διασφαλίζοντας ότι μπορείτε να τιμήσετε τη μνήμη του αποθανόντος. Είτε επιθυμείτε μια απλή τελετή είτε κάτι πιο επίσημο, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι το αγαπημένο σας πρόσωπο θα αποχαιρετιστεί με κάθε αξιοπρέπεια και σεβασμό.

Κατά την πρώτη σας επαφή μαζί μας, θα ερωτηθείτε σχετικά με το τι θα προτιμούσατε να συμβεί την ημέρα της κηδείας, καθώς και για τυχόν αιτήματα που μπορεί να έχετε.

θα λάβουμε όλες τις πληροφορίες, θα τις αξιολογήσουμε και θα οργανώσουμε την τελετή σύμφωνα με τις επιθυμίες της οικογένειας. 

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικός και κάποιος από το προσωπικό του γραφείου μας θα σας επισκεφθεί στην διεύθυνση που βρίσκεται ο αποθανών / η αποθανούσα. Αυτός θα σας κατευθύνει και θα σας παράσχει την απαραίτητη υποστήριξη που χρειάζεστε.

Για να ξεκινήσει η διαδικασία θα χρειαστούμε πρωτίστως τα στοιχεία του αποθανόντος / της αποθανούσας π.χ Αστυνομική Ταυτότητα, τοποθεσία θανάτου, ΑΜΚΑ, και σε μερικές περιπτώσεις ίσως ζητηθεί πρόσβαση στο TAXISnet του αποθανόντος / της αποθανούσας από συγγενικό πρόσωπο ή τον φοροτεχνικό.

Η απαραίτητη και πρώτη κατά σειρά ενέργεια στην οποία οφείλει να προβεί κάθε πρόσωπο μετά τον θάνατο ή εικαζόμενο θάνατο ενός προσώπου, είναι η κλήση δημόσιου ή ιδιωτικού γιατρού για να πιστοποιήσει το γεγονός, στον τόπο όπου συνέβη. 
Μετά τη διενέργεια της εξέτασης και την πιστοποίηση ότι ο θάνατος όντως επήλθε, ο βεβαιών γιατρός θα προβεί σε σύνταξη και υπογραφή του Ιατρικού Πιστοποιητικού Θανάτου.

Σε περίπτωση που ο θάνατος επέλθει στο σπίτι, καλείται ο οικογενειακός γιατρός ή άλλος (συνήθως κάποιος παθολόγος ή καρδιολόγος που διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος) για να συντάξει το ΙΠΘ.

Σε περίπτωση που ο θάνατος επέλθει σε νοσοκομείο ή ιατρική κλινική κατά τη διάρκεια νοσηλείας, το έγγραφο διεκπεραιώνεται από τη γραμματεία και υπογράφεται από το ιατρικό προσωπικό.
Αν απαιτείται διενέργεια ιατροδικαστικής έρευνας-πραγματογνωμοσύνης για τα αίτια του θανάτου, το ΙΠΘ εκδίδεται από τον ιατροδικαστή που έχει οριστεί από τις ανακριτικές αρχές. 

Σε περίπτωση βίαιου θανάτου, συμπληρώνονται στη συνέχεια οι απαραίτητες λεπτομέρειες για το είδος του (ατύχημα, ανθρωποκτονία, αυτοκτονία). Στην περίπτωση που ο γιατρός δεν μπορεί να καταδείξει την ακριβή αιτία θανάτου, τότε ορίζεται νεκροψία-νεκροτομή. 

Μετά την έκδοση του ιατρικού πιστοποιητικού θανάτου (ΙΠΘ), ακολουθεί η ενημέρωση και η καταγραφή του γεγονότος στο Ληξιαρχείο στο οποίο διαβιβάζεται το ΙΠΘ εντός 24 ωρών από τον θάνατο του ατόμου.
Αιτούντες για την έκδοση Ληξιαρχικής πράξης είναι οι πλησιέστεροι συγγενείς ή το γραφείο μας.
Η έκδοση της ληξιαρχικής πράξης οδηγεί με τη σειρά της στην έκδοση της άδειας ταφής, αυτόματη διαγραφή του αποθανόντος / της αποθανούσας από το δημοτολόγιο, ενώ ενημερώνεται ηλεκτρονικά και το φορολογικό μητρώο (ΔΟΥ) για την μεταβολή των στοιχείων.
Συνιστάται να διατηρούν οι συγγενείς μερικά επικυρωμένα αντίγραφα της ληξιαρχικής πράξης θανάτου όταν τους παραδίδεται, καθώς πιθανότατα θα κληθούν να τα προσκομίσουν αργότερα για φορολογικούς, ασφαλιστικούς, ή άλλους λόγους.  

Παρέχουμε μια σειρά από υπηρεσίες κηδείας, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών ταφής και αποτέφρωσης. Οι υπηρεσίες μας προσαρμόζονται για να εξυπηρετούν διάφορες πολιτιστικές, θρησκευτικές, πολιτικές και προσωπικές προτιμήσεις.
Η επιλογή του τρόπου ταφής είναι αποκλειστικό θέσφατο του καθενός σε δε άλλη περίπτωση  αποφασίζεται μεταξύ των μελών της οικογένειας. 

Η επιλογή του τόπου ενταφιασμού είναι δικαίωμα του προσώπου.
 Κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον το επιθυμεί, μπορεί ελεύθερα με ρητή, χωρίς όρο ή αίρεση, δήλωσή του ενώπιον συμβολαιογράφου να ορίσει τον τύπο της τελετής της κηδείας του και τον τόπο ενταφιασμού του. Με τη δήλωσή του αυτή ορίζονται τα πρόσωπα, συγγενικά ή μη που θα εκτελέσουν την επιθυμία του, τα οποία με σχετική δήλωσή τους στο ίδιο συμβολαιογραφικό έντυπο αποδέχονται τη δήλωση του προσώπου και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να την εκτελέσουν.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμβολαιογραφική πράξη που θα ορίζει συγκεκριμένα τον τόπο ενταφιασμού αυτός καθορίζεται από την ληξιαρχική αρχή του Δήμου που  που ήταν εγγεγραμμένος ο αποθανών / η αποθανούσα.
Κάτι σημαντικό, δεν επιτρέπεται ο ενταφιασμός προσώπου χωρίς την προσκόμιση της ληξιαρχικής πράξης θανάτου αυτού στην οποία πρέπει να αναφέρεται ο ακριβής τόπος ενταφιασμού, καθώς και η ημερομηνία και η ώρα αυτού.

Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να ενημερωθεί το γραφείο το συντομότερο.
Στη συνέχεια θα μεριμνήσουμε για τον προγραμματισμό της διαδικασίας με το αποτεφρωτήριο Ριτσώνας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αποτέφρωση θα βρείτε στη ενότητα:
 https://karrasfuneral.gr/αποτεφρώσεις/

Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να τελεστεί  μνημόσυνο από τους συγγενείς, το οποίο πραγματοποιείται σε συγκεκριμένους περιόδους που ορίζει η εκκλησία μας.
θα πρέπει ενημερωθούμε λίγες μέρες πριν έτσι ώστε να προγραμματιστεί η ακολουθία στο κοιμητήριο.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μνημόσυνα ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://karrasfuneral.gr/μνημόσυνα/

Call Now Button