Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Νέα Σμύρνη

I

24Ω Εξυπηρέτηση στο 6977 477276

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Με συνέπεια και σεβασμό στη μνήμη του εκλιπόντος το γραφείο μας αναλαμβάνει την οργάνωση και την τέλεση μνημόσυνων.

Καθ’ όλα τα στάδια της οργάνωσης και τέλεσης, ενεργούμε σε συνεννόηση με την οικογένεια και λοιπά κοντινά πρόσωπα, στοχεύοντας στην άριστη εξυπηρέτηση.

Μέσα από τις χρόνιες συνεργασίες μας με του καλύτερους επαγγελματίες, φροντίζουμε για όσα χρειάζεστε ώστε να πραγματοποιηθούν όλα με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Το Τρισάγιο το οποίο πραγματοποιείται στο τριήμερο («τριήμερα») και στις εννιά ημέρες («εννιάμερα») από την απώλεια και ψάλλεται  στο μνήμα του εκλιπόντος / της εκλιπούσης με παρουσία συγγενών και φίλων.

Επίσης υπάρχει και  η επιμνημόσυνη δέηση η οποία πραγματοποιείται στην εκκλησία μετά τη λειτουργία.

Στην ορθόδοξη παράδοση έχουμε τα εξής μνημόσυνα : το «σαρανταήμερο» ή τα «σαράντα» δηλαδή στις σαράντα ημέρες, το τρίμηνο, στους τρεις μήνες, το εξάμηνο στους έξι μήνες και το ετήσιο, στο χρόνο από τον θάνατο καθώς και στα τρία χρόνια από την κηδεία.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως μνημόσυνα στη μνήμη των νεκρών πραγματοποιούνται και κατά τα δύο Ψυχοσάββατα του χρόνου, αυτό πριν από την Κυριακή των Αποκριών και αυτό πριν από την Κυριακή της Πεντηκοστής, τα οποία αποτελούν επέτειο μνήμης όλων των νεκρών που έχουν πεθάνει ανά τους αιώνες στον κόσμο.  

 

Στη διάρκεια του έτους υπάρχουν κάποιοι περίοδοι κατά τους οποίους δεν επιτρέπεται η τέλεση Μνημόσυνων.
Οι πιο σημαντικές από αυτές είναι:

Στις Μεγάλες Δεσποτικές και Θεομητορικές Εορτές:
(Χριστούγεννα, Θεοφάνεια, Μεταμορφώσεως, Εισόδια της ΘΚ, Κοίμηση της ΘΚ, Ευαγγελισμός κτλ.)
Τις καθημερινές ημέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής (Δευτέρα-Παρασκευή) καθώς δεν τελείται Θ. Λειτουργία.
Από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και την Κυριακή του Θωμά.
Κατά την Ημέρα της Πανηγύρεως του Αγίου του Ναού. (14η Μαΐου εκάστου έτους).

Παρέχουμε μια σειρά από υπηρεσίες κηδείας, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών ταφής και αποτέφρωσης. Οι υπηρεσίες μας προσαρμόζονται για να εξυπηρετούν διάφορες πολιτιστικές, θρησκευτικές, πολιτικές και προσωπικές προτιμήσεις.
Η επιλογή του τρόπου ταφής είναι αποκλειστικό θέσφατο του καθενός σε δε άλλη περίπτωση  αποφασίζεται μεταξύ των μελών της οικογένειας. 

Η επιλογή του τόπου ενταφιασμού είναι δικαίωμα του προσώπου.
 Κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον το επιθυμεί, μπορεί ελεύθερα με ρητή, χωρίς όρο ή αίρεση, δήλωσή του ενώπιον συμβολαιογράφου να ορίσει τον τύπο της τελετής της κηδείας του και τον τόπο ενταφιασμού του. Με τη δήλωσή του αυτή ορίζονται τα πρόσωπα, συγγενικά ή μη που θα εκτελέσουν την επιθυμία του, τα οποία με σχετική δήλωσή τους στο ίδιο συμβολαιογραφικό έντυπο αποδέχονται τη δήλωση του προσώπου και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να την εκτελέσουν.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμβολαιογραφική πράξη που θα ορίζει συγκεκριμένα τον τόπο ενταφιασμού αυτός καθορίζεται από την ληξιαρχική αρχή του Δήμου που  που ήταν εγγεγραμμένος ο/η  αποθανών/ούσα.
Κάτι σημαντικό, δεν επιτρέπεται ο ενταφιασμός προσώπου χωρίς την προσκόμιση της ληξιαρχικής πράξης θανάτου αυτού στην οποία πρέπει να αναφέρεται ο ακριβής τόπος ενταφιασμού, καθώς και η ημερομηνία και η ώρα αυτού.

Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να ενημερωθεί το γραφείο το συντομότερο.
Στη συνέχεια θα μεριμνήσουμε για τον προγραμματισμό της διαδικασίας με το αποτεφρωτήριο Ριτσώνας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αποτέφρωση θα βρείτε στη ενότητα:
 https://karrasfuneral.gr/αποτεφρώσεις/

Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να τελεστεί  μνημόσυνο από τους συγγενείς, το οποίο πραγματοποιείται σε συγκεκριμένους περιόδους που ορίζει η εκκλησία μας.
θα πρέπει ενημερωθούμε λίγες μέρες πριν έτσι ώστε να προγραμματιστεί η ακολουθία στο κοιμητήριο.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μνημόσυνα ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://karrasfuneral.gr/μνημόσυνα/

Call Now Button